Maurycy Michalak
Sommelier Winnicy Turnau. Doświadczenie w dziedzinie wina, gastronomi i hotelarstwa zdobywał w rodzinnym Poznaniu, podczas licznych podróży do europejskich winnic oraz Dublinie, który stał się jego domem na prawie 3 lata. W stolicy Irlandii ukończył certyfikat WSET Advanced londyńskiej szkoły Wine and Spirit Education Trust oraz edukował się w Irlandzkiej Gildii Somelierów. Jak sam mówi wino jest najbliższe jego sercu, jednak swoją pasję dzieli także na alkohole mocne. Od wielu lat szkoli i prowadzi degustacje z szeroko pojętej kultury wina oraz whisky.
Temat: Zagrożenia i ciekawostki na winnicy
Katarzyna Korzeń
Z urodzenia i zamiłowania rolnik, z wykształcenia przyrodnik, zawodowo naukowiec, a od kilku lat winogrodnik i winiarz. Prowadzi gospodarstwo ekologiczne Podkarpackie Pole. Pisuje to i owo o polskim winiarstwie… Jest współzałożycielką i współtwórczynią „Winnicomanii” – projektu mającego na celu promocję polskich winnic i enoturystyki w praktyce. Wycieczki do winnic, degustacje, warsztaty i szkolenia, to tylko część tej działalności – wyjątkowego połączenia profesjonalizmu i merytoryki w bardzo przyjemnym, luźnym wydaniu..
Temat: Wina z polskich winnic, czyli niezbędnik enoturysty – winnicomaniaka
Julio César Sobrino
Oficjalny ambasador win hiszpańskich w Polsce, akredytowany sommelier wina typu Jerez-Sherry (i nie tylko). Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, Hiszpańskiego Związku Degustatorów Wina (Unión Española de Catadores) oraz Madryckiego Stowarzyszenia Sommelierów (Asociación Madrileña de Sumilleres). Posiadacz certyfikatu WSET Level 3. Wcześniej sommelier w wielu uznanych warszawskich restauracjach, m.in. Amber Room, Klub Polskiej Rady Biznesu, Ale Gloria oraz Dekant. Twórca prestiżowych kart win, wyróżnionych nagrodą Wine Spectator Award of Excellence Certificate. Po godzinach opisuje swoją pasję, prowadząc bloga winnego, którą zaraża tysiące Polaków. Lubi przemierzać górskie szlaki, czytać książki historyczne i gotować dla najbliższych..
Temat: Praktyczne spojrzenie na hiszpańskie regiony winiarskie
Andrzej Woźnikowski
Degustator, miłośnik wina i dobrej kuchni. Kupiec, sprzedawca, doradca wielu hurtowni, restauracji i sklepów specjalistycznych. Jego wielką pasją jest dobieranie w sposób niekonwencjonalny potraw do podawanych win.
Jeszcze w ubiegłym wieku we Francji został przyjęty w poczet członków Towarzystwa Chevalerie du Verre Gallant.
.
Temat: Hiszpania – rzadziej odwiedzane szlaki: Sherry-Madera-Cava-Tapas-Paella
Maurycy MIchalak
Zagrożenia i ciekawostki na winnicy
Andrzej Woźnikowski
Hiszpania – rzadziej odwiedzane szlaki: Sherry-Madera-Cava-Tapas-Paella
Julio César Sobrino
Praktyczne spojrzenie na hiszpańskie regiony winiarskie
Katarzyna Korzeń
Wina z polskich winnic, czyli niezbędnik enoturysty – winnicomaniaka